• Koop online
  • 1-3 dagen levertijd

Klantenservice

CONTACT

Identificatienummer: 556939-9420
Tel: +45 7022 3274
E-mail: info@rehband.com

Rehband Stockholm AB c/o OttobockBox 623
601 14 Norrköping Zweden

Artikelen besteld op rehband.nl worden verzonden door:
Ottobock Healtcare GmbH
Max-Näder-Straße 15
37115 Duderstadt
Duitsland

§1. ALGEMEEN

Deze Algemene Voorwaarden zijn bedoeld voor en zijn van toepassing op de aankoop van producten (“Producten”) van rehband.nl ("Rehband") via het internet (postorder). Rehband is de verkoper en u ("Klant") de koper. De voorwaarden gelden voor de verkoop aan individuen van 18 jaar en ouder die in Nederland wonen, met levering in Nederland. De klant kan bij ons gemakkelijk bestellen via rehband.nl. Rehband aanvaardt geen bestellingen van personen die jonger dan 18 jaar zijn.

Indien enige bepaling van deze voorwaarden niet geldig is dan blijven deze voorwaarden voor het overige van kracht. Dit geldt uitsluitend indien de Klant een privépersoon is en de aankoop verband houdt met privégebruik.

Terug naar de inhoudsopgave

§2. ORDER

De Klant kan gemakkelijk en snel producten bestellen bij Rehband. Wij bieden veilige betaalmethodes en een veilige levering aan. Uw order wordt aan Rehband doorgegeven wanneer u bij het uitchecken op de knop “Bestelling voltooien” klikt. Wanneer Rehband een bestelling ontvangt, zal de Klant een e-mail ontvangen om het order te bevestigen met de boodschap “Orderbevestiging”, dat verzonden is naar het e-mailadres dat is opgegeven op het moment dat de bestelling wordt geplaatst. Wij bieden de Klant ook de mogelijkheid om snel te bestellen zonder op rehband.nl te moeten inloggen.

Een bindende koopovereenkomst (“Overeenkomst”) met betrekking tot de producten komt tot stand wanneer we u de e-mail “Orderbevestiging” sturen. Deze Algemene Voorwaarden maken deel uit van dergelijke Overeenkomst.

Veilig inkopen doen in de e-shop van Rehband

Als Klant kunt u uw product binnen 14 dagen na ontvangst retourneren en een volledige terugbetaling krijgen.

Rehband kan de bestelling niet wijzigen nadat de Klant een orderbevestiging heeft ontvangen omdat we uw order direct verwerken om de best mogelijke service te bieden.

Voor meer informatie over het gebruik en gedrag op rehband.nl, zie onze FAQ.

De transportfirma van Rehband zendt pakjes voor Zweedse klanten naar het relevante adres. Indien ze niet op het adres kunnen leveren, ontvangt de Klant een bericht om hem/haar in te lichten waar hij/zij zijn/haar pakje kan afhalen

Terug naar de inhoudsopgave

§3. PRIJZEN EN TARIEVEN

Prijzen zijn in euro (EUR) met inbegrip van de belasting op de toegevoegde waarde (btw) volgens de actuele belastingwetten. De btw op aan btw onderworpen producten bedraagt momenteel 19%.

Kosten voor een niet opgehaald artikel

Indien de Klant een artikel niet volgens de overeengekomen manier ophaalt, zullen wij een bedrag van SEK 15.90 EUR incl. btw in rekening brengen. De kosten dekken de gemaakte verzend- en handlingkosten. Indien de klant een artikel niet aanvaardt of afhaalt, dan staat dat niet gelijk met het zich bedenken bij een aankoop. Zie §8. voor meer informatie. Herroepingsrecht en terugkoop.

Gewijzigde verwijdering

Indien de klant een foutief verzendadres of naam heeft ingevuld, kan dit voor een bedrag van 12.90 EUR incl. btw worden gewijzigd. Het bedrag wordt aan de klant gefactureerd. Dit zijn de kosten voor gewijzigde verwijdering door de transportfirma. Normaliter kan een informatiewijziging binnen 48 uur worden uitgevoerd, maar dat is niet gegarandeerd.

Aanbiedingen

Aanbiedingen en promoties die op rehband.nl blijven geldig voor zover de voorraad strekt, tenzij andere voorwaarden gelden met betrekking tot de aanbieding.

Terug naar de inhoudsopgave

§4. PRODUCTEN EN ASSORTIMENTEN

Alle op rehband.nl aangeboden producten zijn aangepast voor gebruik op de Zweedse markt. Dit betekent dat de producten aan de geldende Zweedse normen beantwoorden, met inbegrip van de milieu- en veiligheidswetgeving. Normaliter worden de producten geleverd met de zorg-en bedieningsinstructies in het Engels, maar deze kunnen, voor zover nodig om het product te gebruiken, ook in het Zweeds zijn geschreven.

Reproductie van kleuren op productfoto’s

De productafbeeldingen getoond op rehband.nl geven de productkleur en andere kenmerken zo realistisch mogelijk weer. Omdat kleur kan verschillen afhankelijk van het type scherm dat de klant gebruikt, kunnen we niet garanderen dat de kleuren van het product precies overeenstemmen met de kleuren op het scherm.

Terug naar de inhoudsopgave

§5. BETALING

Voor het gemak van de Klant gebruikt Rehband verschillende betaalmethodes.

Betalen via PayPal

Rehband gebruikt PayPal voor alle verwerking van credit-& debitcards. Dit is een van de veiligste online betaaldiensten op de markt.

Customers can choose to pay using funds from a PayPal balance or via a debit or credit card associated with a PayPal account. When PayPal is selected, the Customer will be redirected to PayPal. If already a PayPal customer, the Customer can login to their account and confirm the payment. If a new PayPal user, the Customer can login as a guest or set up a PayPal account. To read more about the terms and conditions for PayPal please click hier.

Alle aankopen worden betaald via de beveiligde betaalserver van PayPal, wat betekent dat informatie alleen naar PayPal gaat en niet door Rehband wordt opgeslagen. De betaling wordt rechtstreeks uitgevoerd en het geld wordt afgeboekt van de PayPal-rekening. Betaling via PayPal is gratis. Zodra we de betaling ontvangen hebben, wordt de bestelling verzonden. Bijkomende informatie over het betaalsysteem van PayPal vindt u terug op de PayPal website.

Klarna Factuurverwerking

Indien de Klant een factuur wenst of een bestelling wil afbetalen, kan hij daarvoor Klarna als betaalmethode selecteren. De Klant hoeft geen creditcardgegevens uit te wisselen en kan een product gemakkelijk bekijken alvorens het wordt betaald. Voor meer informatie en voor de Algemene Voorwaarden van de Klarna-dienst, klik hier.

Terug naar de inhoudsopgave

§6. COMPLIANCE

Zodra de Klant de e-mail “Orderbevestiging” ontvangt, begint Rehband met de uitvoering van de Overeenkomst. Rehband heeft zijn deel van de Overeenkomst vervuld wanneer de Klant de volledige levering van de bestelde producten ontvangt. De Klant heeft zijn deel van de Overeenkomst vervuld wanneer de volledige betaling is gedaan en de levering van de bestelde producten op de overeengekomen wijze heeft plaatsgevonden.

Terug naar de inhoudsopgave

§7. LEVERING

Artikelen worden voor levering normaal binnen 24 uur direct verzonden naar het adres dat u opgaf bij het plaatsen van de bestelling, in samenwerking met logistieke partner UPS. Rehband verzendt alleen orders op weekdagen.

Verzendingskosten

Rehband rekent 4.95 EUR incl. btw aan per levering, ongeacht het bedrag van de bestelling.

Levering

Een order wordt normaal binnen 24 uur vanaf het tijdstip van ontvangst verzonden op voorwaarde dat het product voorradig is. De klant kan zien of het product voorradig is op de productpagina online en alvorens hij een product aan het boodschappenmandje toevoegt. Indien het order producten bevat die niet voorradig zijn kan de leveringstijd langer dan normaal zijn. In dat geval wordt het order alleen geleverd wanneer alle producten voorradig zijn.

Leveringen in samenwerking met UPS

Rehband biedt momenteel 1 verzendmethode aan en de verzending wordt normaal binnen 1-3 weekdagen naar de klant verzonden vanaf de datum waarop het order vanuit het magazijn van Rehband is verzonden. De klant wordt op de hoogte gebracht wanneer het pakket klaar is voor ophaling bij uw agent indien het niet in uw brievenbus kon worden afgeleverd. Verzonden pakketten moeten binnen 14 dagen vanaf de datum van kennisgeving worden opgehaald. Niet opgehaalde pakketten worden teruggestuurd naar Rehband en de Klant moet administratieve kosten ten bedrage van 12.50 EUR incl. btw betalen. De levering kan worden getraceerd en de Klant ontvangt meldingen (via e-mail en/of tekstbericht) van de transporteur wanneer het order het magazijn van Rehband verlaten heeft.

Vertraagde levering

Indien de levering vertraagd is, heeft de Klant het recht de Overeenkomst kosteloos te beëindigen.

Transportrisico

Het risico van de verzending gaat op de Klant over zodra het pakket aan de Klant is geleverd. Dit betekent dat Rehband het transportrisico draagt tot het pakket zijn eindbestemming heeft bereikt.

Terug naar de inhoudsopgave

§ 8. HERROEPINGSRECHT EN VERVANGING

Herroepingsrecht

De klant die deze Overeenkomst als een privépersoon aangaat, heeft het recht op herroeping van de overeenkomst, hij/zij kan de overeenkomst met andere woorden annuleren in overeenstemming met de relevante wetgeving aangaande “Verkoop op afstand”. Het herroepingsrecht geld niet voor partijen die als handelaren een Overeenkomst afsluiten. Het recht geldt voor een periode van 14 dagen (herroepingsperiode) vanaf de datum waarop de Klant de levering heeft ontvangen. Het herroepingsrecht geld alleen voor producten van de bestelling en voor producten die in hun originele toestand werden geretourneerd. Dit betekent dat de Klant de producten niet mag gebruiken, behalve in de mate die nodig is om ze te kunnen inspecteren. In overeenstemming met de geldende wetten mag de Klant alle producten van de bestelling retourneren aan Rehband en moet de Klant de kosten van de retourzending dragen. Rehband heeft altijd het recht om zijn klanten voordeligere voorwaarden aan te bieden dan de huidige wetgeving voorschrijft.

Wanneer geretourneerde producten ontvangen worden zal Rehband u het betaalde bedrag binnen 14 dagen terugbetalen. Indien u als klant minder producten retourneert dan het order omvatte, wordt u alleen de waarde terugbetaald van de producten die u retourneerde.

Vervanging

Momenteel bieden wij geen vervanging van het product/de producten aan. Indien de Klant bijvoorbeeld de verkeerde maat kocht en dit wil wijzigen, moet het foutieve product eerst worden geretourneerd alvorens de Klant een nieuw order kan plaatsen.

Zie Retouren & Reclameren ieronder voor informatie over de retourprocedure bij het terugsturen van de artikelen.

Terug naar de inhoudsopgave

§9. KLACHTEN EN GARANTIE

Garantie

Indien de Klant als privé persoon een product heeft gekocht, heeft hij/zij het recht het product te retourneren indien het volgens het consumentenrecht niet conform is. De garantie dekt fabricagefouten en is geldig voor drie (3) jaar vanaf de datum waarop het product werd ontvangen. De garantie dekt productfouten die ontstaan zijn tijdens het transport (zie Klachten over transportschade hieronder). Een product dat verschilt van wat is overeengekomen tussen de Klant en Rehband, of andere defecten kunnen ook als niet conform worden beschouwd. Fouten die het gevolg zijn van schade veroorzaakt door de Klant (normale slijtage van het product) zijn geen fabricagefout en vallen daarbij niet onder de garantie.

Indien een klacht over een defect product ingediend wordt na meer dan zes maanden vanaf de datum waarop de Klant het product ontving, is er geen bijkomende verantwoordelijkheid aan te tonen dat het defect van het product er reeds vanaf het begin was. Rehband raadt de Klant altijd aan om de producten bij ontvangst te inspecteren en indien er fouten worden ontdekt, dat deze zo snel mogelijk worden gerapporteerd. In geval van een geldige klacht, heeft de Klant het recht de fout recht te zetten, of een foutloos product te ontvangen. In bepaalde gevallen bestaat het recht om de overeenkomst te annuleren en het betaald bedrag terug te vorderen. Indien de klacht aanvaard is, mag de Klant niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten die het gevolg zijn van de klacht. De kosten voor het retourneren van een defect product bijvoorbeeld zullen door Rehband worden gedragen. In alle gevallen waarin een product echter defect blijkt te zijn, moet de Klant, voor zover mogelijk, de kosten tot een strikt minimum beperken.

Retour na een claim

Om defecte producten te retourneren moet u zie Retouren & Reclameren ieronder voor informatie over de retourprocedure bij het terugsturen van de artikelen.Voeg het ordernummer toe aan uw bericht voor Rehband om de procedure zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Terug naar de inhoudsopgave

§10. RETOUREN

Wanneer u een product aan Rehband retourneert, moet het product dusdanig verpakt zijn dat het tijdens het transport beschermd is. Rehband vraagt dan ook dat de Klant het product altijd op dezelfde wijze en met dezelfde materialen verpakt als toen de producten voor het eerst werden geleverd. Ingeval de Klant het product onvoldoende heeft verpakt, en het product tijdens het transport beschadigd is, is het de Klant die verantwoordelijk is voor de schade en de kosten, en niet Rehband.

Na het retourneren van de producten aan Rehband, is de Klant ervoor verantwoordelijk dat de producten Rehband onbeschadigd bereiken.

Instructies voor retour

Zie Retouren & Reclameren ieronder voor informatie over de retourprocedure bij het terugsturen van de artikelen.

Kosten

De Klant neemt de kosten voor het retourneren van het product/de producten op zich. Indien het bijgesloten retourformulier wordt gebruikt, zal de Klant genieten van het tarief van Rehband met DHL/UPS, en zal hij/zij slechts 4.95 EUR, incl. btw, moeten betalen. De kosten zullen afgetrokken worden van de totale terugbetaling voor het geretourneerd product/de geretourneerde producten, in het geval van een terugbetaling. De kosten kunnen hoger zijn voor retouren die op een andere manier dan hierboven beschreven, uitgevoerd zijn. Dit tarief is niet van toepassing op retouren die onder de garantieregeling vallen.

Terugbetalingen

U ontvangt de terugbetaling binnen 14 dagen vanaf de dag waarop Rehband het geretourneerd pakket ontvangt in overeenstemming met het herroepingsrecht, of indien in het kader van een klacht beslist is om over te gaan tot terugbetaling.

Terug naar de inhoudsopgave

§11. VOORBEHOUD

Disclaimer met betrekking tot ontbinding

Rehband behoudt zich het recht voor de Overeenkomst te beëindigen in het geval dat de Klant te kwader trouw heeft gehandeld zoals bijvoorbeeld door fouten waarvan de Klant op de hoogte was of had moeten zijn, met inbegrip van een verkeerde weergave van prijs of hoeveelheid op Rehband.nl. In het geval dat Rehband dergelijke disclaimer met betrekking tot ontbinding inroept, heeft de Klant geen recht op compensatie van Rehband.

Reservering wijzigen

Rehband behoudt zich het recht voor om, zonder voorafgaande kennisgeving, de content van Rehband.nl te wijzigen, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, voorraad, prijzen en promoties. Dergelijke wijziging heeft geen invloed op bestaande overeenkomsten tussen Rehband en de klant.

Disclaimer met betrekking tot aansprakelijkheid

Rehband wordt geacht te zijn ontslagen van elke verplichting krachtens de Overeenkomst met de Klant indien er anderszins sprake zou geweest zijn van aansprakelijkheid ten gevolge van een gebeurtenis die de Overeenkomst of de functie van Rehband overstijgt of voor zover in de wet niet anders is voorgeschreven.

Terug naar de inhoudsopgave

§12. DISCLAIMER

Overmacht

Rehband wordt ontheven van zijn aansprakelijkheid krachtens de Overeenkomst met de Klant tengevolge van niet-nakoming van zijn verplichtingen door omstandigheden die buiten zijn directe controle vallen, die elke te vervullen verplichting van Rehband hindert, vertraagt of verergert, zoals wijzigingen van wetten en regelgeving of bij de interpretatie ervan, daden van overheden, oorlogshandelingen, arbeidsgeschillen, blokkades, ernstige ongevallen en valutabeperkingen. Rehband wordt tevens ontheven van zijn aansprakelijkheid in het geval van een arbeidsgeschil waarin Rehband belanghebbende partij is.

Externe koppelingen

Rehband kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of problemen met de software of hardware van de Klant die ontstaan door het gebruik van externe koppelingen door de Klant die zijn gepubliceerd op Rehband.nl

Voorbehoud bij prijsschommelingen of andere handelsbelemmeringen

In het geval van prijsschommelingen of andere handelsbelemmeringen, zoals een gebruik van grondstoffen of noodzakelijke onderdelen, waarvoor Rehband niet redelijkerwijs aansprakelijk kan worden gesteld krachtens de Overeenkomst, heeft Rehband het recht de Overeenkomst te beëindigen. In dergelijk geval heeft de Klant geen recht op compensatie van Rehband.

Terug naar de inhoudsopgave

§13. PRIVACY EN VERTROUWELIJKHEID

Rehband Stockholm AB is verantwoordelijk voor het beheren en verwerken van alle persoonsgegevens die u als bezoeker of klant hebt verstrekt. Persoonsgegevens zijn alle gegevens die gebruikt kunnen worden om een individu te identificeren. De opslag van persoonsgegevens is nodig om uw aankoop te kunnen verwerken en voor marketingdoeleinden, indien u ervoor heeft gekozen om u te abonneren op onze nieuwsbrief. We streven ernaar een veilige afhandeling van alle persoonsgegevens te garanderen die in overeenstemming is met de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Klik hier om de volledige AVG wetgeving te lezen. We delen uw persoonsgegevens uitsluitend met onderstaande gespecificeerde partners.

De verwerking van persoonsgegevens:
Nieuwsbrieven: Indien u zich heeft aangemeld om een van onze nieuwsbrieven te ontvangen, worden uw naam en e-mailadres opgeslagen en gebruikt. Gegevens worden gedeeld met onze e-mail systeemaanbieder MailChimp, om onze nieuwsbrieven te beheren en te versturen.
Orderverwerking: Wanneer u een bestelling plaatst, zullen we uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, Burgerservicenummer (wanneer u betaalt met Klarna) en informatie over de gekochte producten zoals transactie ID, gekocht(e) product(en) en totaalprijs verzamelen en opslaan. De naam, het adres, e-mailadres, telefoonnummer en transactie ID zullen gedeeld worden met onze bezorgbedrijven (DHL of UPS), alsmede onze betaalproviders PayPal, Klarna en Adyen, om uw bestelling compleet te kunnen maken en te kunnen versturen.
Persoonlijke aanbevelingen: Om u een verbeterde en gepersonaliseerde winkelervaring te kunnen bieden met persoonlijke aanbevelingen in e-mails, op onze website en in onze advertenties, verzamelen we uw naam, e-mailadres, geografische locatie, IP-adres, telefoonnummer, gekocht(e) product(en) en browsergeschiedenis op onze websites. We delen dit met onze aanbevelingsprovider Nosto voor het verwerken van deze gegevens.
Beoordelingen: Om beoordelingen van onze producten online te kunnen verzamelen en presenteren, werken we samen met gegevensverwerker Testfreaks, waarmee we bepaalde orderinformatie delen. De gegevens die verzameld worden zijn gekocht(e) product(en), klantnaam en e-mailadres.
Marketing: Voor het meten van marketingactiviteiten, efficiëntie en website-analyse om de website te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring, maken we gebruik van Google Analytics. Alle gegevens worden geanonimiseerd en worden niet behandeld of opgeslagen door Rehband. Marketingcampagnes worden ook gemeten door onze partner netwerk AdTraction, die het ordernummer, de order ID en het IP-adres van bezoekers die van onze partners komen traceert.

Gegevensopslag:
Bij Rehband streven we er altijd naar om uw informatie veilig en binnen de EU te houden. Al onze eigen servers zijn veilige servers binnen de Europese Unie, maar in de gevallen waarin we gebruik maken van onderaannemers kan de informatie buiten de EU terechtkomen. Voor deze gevallen hebben we Verwerkersovereenkomsten om uw rechten te beschermen. In het geval van een inbreuk op gegevens, zullen we u binnen de wettelijk vastgestelde 36 uur hiervan op de hoogte brengen.

Individuele rechten:
U heeft het recht om uw persoonsgegevens uit een van of al onze systemen op te vragen, te wijzigen of te verwijderen, behalve uit de systemen waarin we als bedrijf wettelijk verplicht zijn uw gegevens te bewaren. Dit kan het geval zijn bij toepassing van onze lokale of Europese wetgeving voor anti-fraude en het witwassen van geld en boekhouding.

Terug naar de inhoudsopgave

§14. OVERIGE

MELDING AAN DE POLITIE

Rehband meldt alle gevallen van fraude en pogingen tot fraude aan de politie.

Discrepanties tussen de verschillende versies van geschreven media

Indien er verschillen worden ontdekt tussen verschillende versies van geschreven media, zijn alleen de gegevens die het laatst gepubliceerd zijn, geldig. Dit is niet van toepassing op informatie die duidelijk foutief of misleidend is na een vergelijking tussen de verschillende versies.

Intellectueel eigendom, logo’s en handelsmerken

Alle op Rehband.nl gepubliceerd materiaal, met inbegrip van software, logo’s, audio bestanden, handelsmerken en tekst en afbeeldingen, zijn beschermd volgens het intellectueel eigendom in overeenstemming met de geldende wetten en regelgeving. Deze bescherming betekent dat het materiaal niet wettig kan worden gebruikt zonder de toestemming van Rehband. Materiaal mag niet worden gekopieerd of op andere wijze overgedragen aan derden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Rehband.

Informatiedoeleinden

Alle informatie op Rehband.nl, ongeacht het formaat, wordt uitsluitend gepubliceerd voor informatiedoeleinden om bezoekers in staat te stellen de website efficiënt te gebruiken. Rehband kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gevolgen of verlies die kunnen optreden indien deze informatie onnauwkeurig blijkt of voor een ander doel wordt gebruikt dan het bovenvermelde.

Geschillen

Geschillen tussen Rehband en de Klant worden voor de rechtbank beslist zoals door de wet is bepaald. In het geval van een klacht voor de geschillencommissie, zal Rehband de beslissing van de commissie volgen.

Klachten

In geval van een klacht kan de Klant contact met ons opnemen op weekdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur CET op het nummer +45 702 23 274, of het klachtenformulier invullen.

Terug naar de inhoudsopgave