• Premiumkwaliteit sinds 1955
  • 3-5 dagen levertijd

Klantenservice

MATERIAALGIDS

Alle Rehband-producten zijn ontwikkeld en getest door de eigen R&D-afdeling. De constructies en materialen die we gebruiken zijn uitvoerig getest in de praktijk en klinisch geëvalueerd om een eersteklas kwaliteit en duurzaamheid te bieden.

ABS PLASTIC

Een veelgebruikte thermoplastische kunststof met een goede slagvastheid en hardheid.
Bestanddelen: acrylonitril, butadieen, styreen

AEROPRENE®

Een geperforeerd neopreen, dat het materiaal laat ademen en het overtollige vocht weg van het lichaam afvoert.

BREATH-O-PRENE®

Een ademend materiaal met bijzondere flexibiliteit. Laat lucht en vocht door op gecontroleerde manier en biedt een hoge mate van comfort zonder huidirritaties.

COOLMAX®

Coolmax® is een geavanceerde stof met speciaal ontwikkelde polyester vezels om het ademend vermogen en de vochtafvoer te verbeteren. Deze kenmerken zijn in de vezel ingebouwd. Een chemische behandeling is dus niet nodig.
Bestanddelen: Polyester

DURATEC®

Een sterk materiaal met uitstekende slijtweerstand, hoge duurzaamheid en kleurvastheid. Het materiaal is vuilafstotend en gemakkelijk te onderhouden.
Bestanddelen: polyester, Tactel®, Lycra®

EP-RUBBER

Ethyleen propyleen rubber (EPM) bezit goede mechanische elastische eigenschappen en een hoge weerstand tegen ozon, hitte, vorst, organische oplosmiddelen, basen en zuren.
Bestanddelen: ethyleen, propyleen

EVA

Schuim met gesloten cellen gemaakt van ethyleenvinylacetaat en copolymeren. EVA-scherm beschikt over een uitstekende impact- en schokbestendigheid die we gebruiken in onze schokdempende beschermingskleding.
Bestanddelen: ethyleenvinylacetaat

KEVLAR®

Een lichte en zeer sterke vezel die bestand is tegen chemicaliën, hitte en afschuring.
Bestanddelen: aramidevezels

LYCRA®

Een synthetische elastaanvezel met gelijkaardige eigenschappen als rubber. Uiterst rekbaar en elastisch.
Bestanddelen: elastaan (PU)

M-VENT

Een geperforeerd materiaal in nieuw probleem dat verluchting biedt en een gevoel van droogte en warmte geeft.

POLYAMIDE

Een synthetische en duurzame lichte vezel, beter bekend als nylon. Polyamidevezels beschikken over een hoge elasticiteit, zijn gemakkelijk te wassen en drogen ook snel.

POLYESTER

Een veel gebruikte vezel met hoge duurzaamheid een goede slijtvastheid. Materialen van polyestervezel zijn bestand tegen rekken en krimpen, en zijn ook gemakkelijk te wassen.

POLYURETHAAN

Een gewone thermoplastische polymeer, met sterke vezels, een goede slijtvastheid en pilling-bestendigheid. Textiel gemaakt van polypropyleen is zacht, droogt snel en houdt het lichaam warm.

POLYPROPYLEEN

Een gewone thermoplastische polymeer, met sterke vezels, een goede slijtvastheid en pilling-bestendigheid. Textiel gemaakt van polypropyleen is zacht, droogt snel en houdt het lichaam warm.

SBR/NEOPREEN

Een thermisch en elastisch materiaal met schokdempende eigenschappen. Het materiaal is vrij van latex, gevuld en heeft een hoge dichtheid. Het geeft warmte en verbetert de bloedsomloop. Zeer duurzaam en kan onbeperkt gewassen worden zonder aan elasticiteit in te boeten. 
Bestanddelen: SBR (styreen-butadieen-rubber), chloropreen

SPACETEX®

SpaceTex® is een speciale driedimensionale stof met een uitstekend comfort en duurzaamheid. Het materiaal biedt een hoge compressie en een hoog ademend vermogen zodat het vocht van de huid kan af voeren.

SPANDEX

Een synthetische vezel, beter bekend als elastaan, met een hoge slijtvastheid en rekbaarheid. De elastische functie garandeert een zeer zacht en soepel gevoel.
Bestanddelen: elastaan (PU)

TECHNOGEL®

Een unieke gel op basis van polyurethaan met een hoge schokdemping en een uitstekende duurzaamheid. De zachte, ademende gel biedt een uitstekend comfort.

VELOURS

Een zachte, gebreide stof gemaakt van katoen of synthetische vezels zoals polyester (PES) en polyamide. Licht en kreukvast.